Het Fytocentrum, Tynaarlo

praktijk voor natuurgeneeskunde

Aanvullende sneltesten

- Careplan VpH-sneltesthandschoenen
- Helicobacter pylori sneltest (maag)
- Mononucleosis antilichamensneltest (M. Pfeiffer)
- Combur-10 basistest urine, 10 parameters


Klik hier voor een overzicht van de kosten van alle (snel)testen die we aanbieden.

1. Careplan VpH-testhandschoenen

Met de Careplan testhandschoen (ook wel VpH-testhandschoen genoemd) kan snel en eenvoudig de vaginale pH-waarde bepaald worden. Een stijgende vaginale pH-waarde kan een aanwijzing zijn voor een vaginale infectie.
Vaginale infecties verhogen het risico op vroeggeboortes. Daarom is een regelmatige controle van de vaginale pH-waarde een nuttige maatregel voor de preventie van vroeggeboortes.

Kenmerken:
•Zeer eenvoudige testuitvoering
•Kan thuis door de patiënte zelf worden uitgevoerd
•Vaginale infecties kunnen meteen na het ontstaan herkend en
 behandeld worden

•De kosten worden vaak door de ziektekostenverzekering vergoed
 
Terwijl de natuurlijke pH van de vagina rond 4,0-4,4 ligt, stijgt de pH-waarde bij een beginnende vaginale infectie naar 4,7 of hoger. Met de Careplan VpH-testhandschoen kunnen u en uw patiënte regelmatig en snel de pH-waarde vaststellen. Voor dit doel is het topje van de wijsvinger van de Careplan testhandschoen voorzien van een kleine pH-teststrip die verkleurt op basis van de gemeten pH-waarde.
 
De Careplan testhandschoen wordt vanzelfsprekend geleverd met een kleurenschema, zodat u snel de vastgestelde pH-waarde kunt aflezen.
  
Uit onderzoek is gebleken dat een groot deel van de vroeggeboorten te wijten is aan vaginale infecties die ongemerkt ontstaan en voortijdig weeën opwekken. Om deze infecties zo vroeg mogelijk te onderkennen, is een simpele controle van de pH-waarde met de Careplan VpH-testhandschoen afdoende. Bij afwijkende pH-waarden is het aan te bevelen om regelmatig een tussen controle te doen.

Prijzen: 

1 handschoen                   €   2,50

3 handschoenen               €   5,00
5 handschoenen               €   7,50

===============================================================


2. Helicobacter pylori-test
 
Helicobacter pylori-test voor snelle detectie van H. pylori-antigenen in volbloed, serum en plasma.

Voordelen:

•snel en betrouwbaar
•ter ondersteuning van diagnostiek bij een  mogelijke H. pylori-infectie
•eenvoudige monstername: volbloed,  serum of plasma
•de sneltest duurt slechts circa 5 minuten
•eenvoudig in gebruik

Aanwezigheid van de H. pylori-bacterie in de maag kan leiden tot diverse aandoeningen, zoals B-gastritis, duodenumulcera en 75% van alle maagzweren. Met de Helicobacter pylori-test kan een H. pylori-infectie worden aangetoond.
  
Testprincipe:
de Helicobacter pylori-test berust op het principe van de sandwich-immunoassay. Hiervoor is een laagje H. pylori-antigenen op de testmembraan aangebracht. Als bloed van de proefpersoon op de Helicobacter pylori-test wordt gedruppeld, reageren de eventueel aanwezige lichaamseigen H. pylori-antilichamen met de op de test aanwezige antigenen, waardoor de testlijn rood kleurt.
 

Prijs:  € 7,50

===============================================================


3. Sneltest voor het opsporen van mononucleosis antilichamen (verwekker van de ziekte van Pfeiffer) in serum, plasma en volbloed.

Klierkoorts ofwel mononucleosis infectiosa, in Nederland bekender onder de naam ziekte van Pfeiffer, is een virale infectie door het epstein-barrvirus (EBV), een herpesvirus (Humaan Herpesvirus 4, HHV-4). De ziekte is in 1889 ontdekt door Emil Pfeiffer.

Risicogroepen: het treedt meestal op bij kleine kinderen en jongvolwassenen. In het eerste geval blijven de symptomen vaag en wordt de diagnose vaak niet gesteld. 50% van de kinderen heeft de ziekte voor het 5e jaar al doorgemaakt.
Van de volwassenen in Nederland heeft 90% antistoffen, wat betekent dat de meeste mensen deze infectie in hun leven doormaken. De meesten van hen weten dit niet - de ziekte is vrijwel onopgemerkt verlopen als een keelpijntje of een griepje.

De diagnose kan bij gerezen klinische verdenking met zekerheid worden gesteld door bloedonderzoek waarbij onder andere aantonen van acute antistoffen (immunoglobuline-M), dan wel seroconversie tegen het epstein-barrvirus een rol speelt. De besmettingsweg verloopt naar men aanneemt via speeksel.

Prijs:  € 9,50

===============================================================


4. De Combur 10 urine-teststrips van Roche

worden gebruikt voor de bepaling van 10 urineparameters. De speciale constructie voorkomt uitwisseling van reagentia tussen de afzonderlijke testvelden.
De Combur 10 teststrips zijn zeer gevoelig en reageren zelfs op de geringste pathologische veranderingen, zodat zeer nauwkeurige diagnostiek mogelijk is. 

Producteigenschappen:
•Grote gevoeligheid met kleuromslag bij slechts geringe pathologische
 veranderingen

•Speciale constructie ter voorkoming van reagens-uitwisseling tussen
 afzonderlijke testvelden

•Extra lange greep
•Gelijktijdige afleesmogelijkheid voor alle testvelden

Parameters:

•Glucose

•Eiwit
•pH 
•Nitriet
•Ketonen
•Urobilinogeen
•Bilirubine
•Bloed
•Leukocyten
•Soortelijk gewicht


Prijs:  € 5,00

===============================================================


Naast de irisdiagnostiek en doormeting (BFD) kunt u (gratis) uw bloeddruk laten meten.

 

===============================================================

 

Verder kan uw bloedsuikerspiegel en uw zuurstofsaturatie (zuurstofverzadiging van het bloed) gemeten worden.De laatste aanwinst is onze Vita-K-Meter. Een nog geen 2 minuten durende en geheel pijnloze meting via het uiterste vingerkootje van een goed doorbloede vinger geeft inzicht over de arteriële vaatelasticiteit en een aannemelijk tekort van vitamine K1/K2.

Deze meting kost slechts € 10,--

 

Binnenkort zal het ook mogelijk zijn om een zeer uitgebreid bloedonderzoek te laten doen.
Er is een nieuw professioneel en volautomatisch 'mini-lab' ontwikkeld, de zgn. Point-Of-Care Analyser, welke binnenkort in de praktijk toegepast gaan worden. Dit wetenschappelijk gevalideerde apparaat test op 15 parameters simultaan in 7 minuten!

Dit aantal testen wordt binnenkort met nog veel meer bloedparameters uitgebreid voor aandoeningen van de lever, het kwalitatief cholesterol-spectrum en de vetstofwisseling, de nierfuncties en ook zowel korte – als lange termijn bloedsuikerspiegels bij diabetes.

De test is uiterst eenvoudig en ongecompliceerd, een kleine druppel capillair bloed is al voldoende voor de test, en is hierdoor ook heel geschikt voor kinderen en ouderen.
Na 7 minuten is de uitslag dus al bekend, deze kan worden uitgeprint en u ontvangt ook een uitgebreide interpretatie van de meetgegevens!

Zodra het minilab in de praktijk operationeel is worden de prijzen van de verschillende nieuwe sneltesten vermeld op de desbetreffende menuknop.